Crown Resorts Mahu Lebih Memahami Levi Cukai EMG Baharu
toto

Crown Resorts Mahu Lebih Memahami Levi Cukai EMG Baharu

Crown Resorts telah menerima nasibnya bahawa untuk lebih baik atau lebih buruk ia perlu membuktikan reputasinya sebagai gergasi permainan yang boleh dipercayai di Australia sekali lagi. Dua tahun akan datang memang mencabar, tetapi semuanya nampaknya berjalan lancar. Bagaimanapun, syarikat itu tidak Live draw sgp pasti ia memahami motivasi di sebalik keputusan kerajaan negeri Victoria untuk menaikkan kadar cukai ke atas mesin permainan elektronik (EMG) yang terletak di tingkat permainan Crown Melbourne.

EMG dalam Fokus untuk Crown Melbourne
Kenaikan cukai itu dicadangkan sebagai sebahagian daripada pakej eksklusif AU$30 juta ($21.3 juta) yang dikeluarkan oleh kerajaan yang akan membantu menguruskan pemantauan dua tahun akan datang untuk syarikat dan memastikan ia bersubahat dengan prasyarat yang ditetapkan oleh industri. Motivasi, jelas kerajaan, adalah sudah ada badan amal yang membayar cukai yang lebih besar ke atas EMG mereka berbanding kasino komersial.

Adalah adil jika Crown Melbourne melakukan perkara yang sama. Syarikat itu mendapati levi baharu, yang lebih tinggi daripada kadar cukai 31.57% pada masa ini, di luar cukai komuniti 1%, agak berlebihan. Kadar baharu itu menyatakan bahawa Crown mesti memenuhi kadar cukai sebanyak 46.7% ke atas EMGnya, yang tidak sesuai untuk syarikat.

Menurut Crown, kadar baharu itu akan mengakibatkan kehilangan hasil bulanan hk hari ini live setiap mesin antara AU$2,666 hingga AU$6,667 atau $1,890 dan $4,727 masing-masing. Syarikat itu juga sedang mengkaji kenaikan harga lain, seperti 51.7% atau 60.67% yang boleh menjejaskan daya saing lebih jauh.

Kadar Berbeza Akan Mempunyai Kesan Berbeza
Crown mengesahkan bahawa ia sedang membincangkan perkara itu dengan kerajaan negeri Victoria untuk mencapai keputusan yang menguntungkan semua pihak yang terlibat. Syarikat itu mengeluarkan kenyataan:

“Berdasarkan perbincangan tersebut, Crown menganggarkan bahawa jika cadangan yang ditetapkan dibuat semasa TK2019 (sebagai tahun kewangan terakhir sebelum COVID-19), kesan ke atas pendapatan Crown Melbourne adalah kira-kira AU$35 juta hingga AU$40 juta (AS$24.8 juta hingga AS$28.3 juta.)”

Pemfailan ASX Crown Resorts
Crown mengakui bahawa sebarang perubahan pada kadar cukai dan kesannya yang seterusnya perlu diambil dengan tenang dan dikira berdasarkan pengeluaran macau pembolehubah yang akan berubah. Kenyataan itu dikeluarkan sebagai sebahagian daripada pemfailan ASX dan mengesahkan bahawa Crown dan kerajaan ingin bekerjasama dalam mewujudkan cara terbaik untuk melaksanakan sebarang perubahan pada rangka kerja kawal selia yang dianggap perlu oleh pengawal selia.

Walau bagaimanapun, pelaksanaan sedemikian hendaklah sentiasa mempertimbangkan implikasi untuk Crown Resorts dan khususnya hartanahnya.